martes, 18 de marzo de 2008

Totum Revolutum: Barrets i mosquits

Una vegada transcorreguda la campanya electoral i amb la tranquil·litat i satisfacció de la feina feta i els resultats obtinguts, és el moment d´esbarjo i descans que el cos necessita, carregar les piles per després de Pasqua, que encara queda molt per fer, molt camí a recórrer.

En aquests dies em van explicar un enigma, és a dir, una situació en la qual has d´utilitzar l´enginy per treure´n l´aigua clara i després de donar-li moltes voltes el vaig resoldre. I em va fer tanta gracia que aquí us el deixo... aviam quants valents/valentes s´atreveixen a llençar-se a la piscina (i sense flotador, eh!)

En un regne en crisis, el rei Magnanimus preten eliminar als seus tres savis-consellers. Però com no sap com fer-ho els proposa un joc que si són capaços de resoldre els perdonarà la vida.

El rei col·loca els tres savis en fila india.- "Disposo de 5 barrets, 3 blancs i 2 negres. Us col·locaré a cada un de vosaltres un d´aquests barrets a dalt del cap, de manera que sereu capaços de veure el barret que porta el que està enfront vostre però no el vostre (de manera que l´últim savi de la fila veu els altres dos, el segon savi veu el primer i el primer no veu cap dels altres savis).

El joc consisteix a endevinar l´abans possible el color del barret que porteu sobre i justificar com ho haveu encertat. Podeu dir que no ho sabeu però si un dels tres s´equivoca, morireu els tres!!- diu el rei.

Llavors el rei va col·locar a cada un dels tres els barret blancs i va guardar els dos negres.

Va començar a preguntar a l´últim de la fila que no va respondre res, va continuar preguntant al segon que tampoc va respondre i quan era el torn del primer, aquest va respondre -"Majestat, el meu barret és blanc!" Perquè?

No val a dir Porque no te callas!


I com sense alegria no hi ha vida, aquí també va un acudit:


- Això que es troben 2 mosquits (en Pep i en Sisco), i en Sisco veient en Pep molt constipat li pregunta com és que està així.

I en Pep li respon que ahir es va despertar al bigoti d´un motorista i que amb l´aire que passava ha agafat una pulmonia.

En Sisco, mosquit expert en recuperar-se de refredats li dóna un gran consell: "El que has de fer Pep, és buscar un lloc calentó, no sé, ves a un cinema i mira que tal".

En Pep, mosquit obedient, se´n va a un cinema a la sessió de les 22:30 h. i veu una noia solitaria a segona fila. Li entra per sota el vestit i va a descansar al seu entrecuix. Quina gran nit passaré, pensa en Pep. Aquí calentet i demà totalment recuperat.

A l´endemà es tornen a trobar en Pep i en Sisco, estant en Pep encara més cascat. Quan en Sisco li pregunta que on s´ha ficat, li explica en Pep que va anar al cinema, va veure una noia, li va entrar per sota el vestit, es va quedar adormit al seu entrecuix... i a l´endemà al matí es va despertar un altre cop al bigoti del motorista!!

2 comentarios:

Eric Alarcón dijo...

Grafico explicativo
Primer Sabio
La única posibilidad que tendría de acertar sería que los dos sombreros de delante suyo fueran negros (a* en el dibujo). Como no es así, dice que no lo sabe

Segundo sabio
Tiene la certeza de que no estamos ante la situación a* (ver dibujo). Le quedan las demás opciones. Viendo el dibujo, vemos que si el sombrero del de delante fuera blanco, el suyo podría ser blanco o negro. Pero si el de delante fuera negro, el suyo por narices sería blanco (ya que la opción a* está descartada!!). Como el de delante es blanco, dice que no lo sabe.

Tercer sabio
Tiene la certeza de que no estamos ante la situación a* ni ante las b*...y en las demás opciones que quedan, él siempre tendrá el sombrero blanco!


En posaré un al meu blog pròximament, que m'has picat! jejejej

ERBL dijo...

Molt be molt bé pequeños saltamontes! :D això realment fa moure el cap i no allò del sodoku! :D una abraçada als dos!