lunes, 10 de marzo de 2008

GracieZ a TotZ, l´esforZ ha valgut la penaDesprés de la resaca electoral del diumenge i la gran victòria dels socialistes en els comicis Generals he dedicit tornar escriure al meu blog, després de 15 dies atapeïts d´actes, xerrades, dinars i sopars, alegries, tristeses i altres sabors.

En primer lloc dedicar la victòria al company Isaias Carrasco, membre del PSE, assessinat per uns covards el divendres anterior a les eleccions. Isaias treballava com a vigilant en un peatge i era un home de bé pare de dues noies.
El dolor ens ha colpejat a tota la familia socialista i és per això que en el seu honor i de totes les víctimes de qualsevol violència terrorista li dedico humilment aquestes linees.

També aprofitant que ja han transcorregut les 48 hores de rigor des de les eleccions m´agradaria fer una sèrie de reflexions:

1- La candidatura del PSC a Catalunya ha obtingut prop d´un milió i mig de vots, el que suposa 25 dels 47 escons en joc a les nostres contrades. Som conscients que la bipolarització de la campanya ens ha ajudat a treure aquest resultat, el segon millor de la història des de la majoria absoluta de Felipe l´any 1982.

Ara bé, alguna cosa haurem hagut de fer bé perquè tanta gent ens doni la seva confiança. Alguns diran que el vot útil ha contribuït en gran mesura, però el que sí està clar és que el mite del català emprenyat s´ha volatilitzat (I que no s´enfadi en Cuní). Els ciutadans de Catalunya saben escollir molt bé entre la crispació o les ganes de tirar endavant les propostes, entre un partit polític que manipula i atia l´odi entre els diferents pobles o un altre que pretén unir i aprofundir encara més en l´estat del benestar.

2- El PSOE a nivell estatal ha obtingut la xifra de 11.064.524 vots, el que suposa el major nombre de vots mai registrat des de les primeres eleccions generals democràtiques.
Això suposa entre d´altres coses que Zapatero serà el president més votat de tota la història del nostre país i aquells que durant quatre anys es van dedicar a recordar la situació de dolor del 11-M per justificar la seva derrota, hauran de reconèixer que els agradi o no el nostre President està més que legitimat per tirar endavant reformes socials per avençar en drets civils i assolir al màxim una societat on l´igualtat d´oportunitats sigui una realitat consolidada.

3- A nivell de Lleida, el PSC ha consolidat el seu segon diputat amb uns excel·lents resultats. Aquesta legislatura Tere Cunillera i Fèlix Larrosa seran els encarregats de defensar les nostres contrades pel costat progressista.

També els acompanyaran Conxita Tarruella, de CiU i José Ignacio Llorens, del PP. Pel que fa a l´escó popular només dir que l´han assolit perquè ERC ha perdut 23.000 vots respecte l´any 2004, que ha fet que la seva pèrdua de gairebé 3000 els fos suficient per assolir l´acta de diputat.

4-Els companys de la JSC hem assolit molt bons resultats als nostres municipis: Victòria socialista a Agramunt, Alfarràs, Butsènit de Sió, Montgai,Torrefarrera,Alguaire,Balaguer, Lleida, gran resultat a Bellpuig, Borges Blanques, Aitona... en fi el resultat d´una molt bona tasca de tots i totes.

Això demostra que malgrat alguns ens vulguin desprestigiar acusant-nos de fer videos difamatoris, comptem amb el suport majoritari de la gent per intentar canviar el món, fer-lo més just i solidari.

I que no es preocupi el Sr.Llorenç que no ho anirem a celebrar a la Subdelegació del Govern, sinó al contrari... gestionarem l´èxit amb humiltat, senzillesa, treball, esforç i sacrifici.

En conclusió, han estat unes eleccions que ens han demostrat que en política no val tot per arribar a la presidència del Govern, que quatre anys de crispació passen factura electoral i que la capacitat de diàleg i resolució dels conflictes està per damunt de la confrontació, el boicot i la tensió permanent.

Per tot això acabo amb un GRÀCIES, CATALUNYA OPTIMISTA!


pd: Per cert, suposo que per haver encertat la porra algun premi em caurà no?, jejeje!


No hay comentarios: