viernes, 15 de febrero de 2008

STOP a aquesta Dreta!


Aquests dies hem assistit perplexes a les declaracions del que havia estat ministre franquista, Manuel Fraga, demanant al PP que torni a les seves posicions més centristes, que deixi d´estar situat a l´extrema dreta.

No deixa de ser curiós que una persona que parla del régim franquista sense penedir-se absolutament de res i que segurament guarda el banyador amb el qual es va banyar a Palomares com si fos l´acte de llibertat pública que més l´honra, es postuli sobre l´espiral extremista del seu Partit.

Tal i com em va recordar el company de la JSC, Javier Naya, seria com si en Capello es queixés de què el seu equip juga massa defensiu o com si en Tortell Poltrona no li agradés un sketch per ser massa graciós.

Això el que posa de manifest, és qui mana realment al PP, qui són aquells que porten les regnes de les seves propostes polítiques i quin són els autors materials de quatre anys d´atacs ferotges a Catalunya i a les institucions catalanes. Personatges com Aznar, Acebes, Zaplana, Arenas i Aguirre entre d´altres són els vertaders primers espases de la formació hiper-conservadora.

Perquè al cap i a la fi, el que queda de la brunete mediàtica és el més important. Qui no recorda frases com "L´Estatut de Catalunya està tutelat per ETA" ,"L´Estatut és com el Pla Ibarretxe però sense pistoles" o "Els catalans són uns insolidaris, tot ho volen per ells".
Perquè esclar aquests quan han governat "han donat un clar exemple" de transparència i saber fer: Encara és hora que demanin perdó per la manipulació de l´11-M, que donin explicacions del Prestige, del Yak-42 o de la condemna a TVE pel tracte parcial a la vaga general de 2002 (per cert, condemna que com a televisió pública paguem entre tots). Un conjunt d´actuacions, un cúmul de despropòsits en matéria de treball (amb el famós decretazo), en materia económica (visca la privatització deu pensar en Pizarro) o en el desenvolupament territorial (el transvassament de l´Ebre, els múltiples recursos contra lleis catalanes entre d´altres) els fan clarament incapaços de merèixer un altre cop la confiança per governar.

De sempre s´ha dit que segones parts mai són bones i encara més quan el seu candidat a president del govern quan se li va preguntar per la major catàstrofe ecológica a Galicia va tenir la gallardia (això no ve de Gallardón, per suposat) de dir: "Són pequeños hilillos de plastilina que se solidifican en la superficie".

Així doncs, per evitar que torni al govern el sector més ranci, més radical i beligerant del PP, hem de mobilitzar-nos i acudir en massa a les urnes per dir tots a una ... STOP a aquesta Dreta!

1 comentario:

JSC Mataró dijo...

Si vols comprovar que "Zapatero no es lo mismo", fes click aquí.