martes, 5 de agosto de 2008

Política Territorial Coherent

Les comarques de Lleida s'han despertat avui amb una nova infraestructura, com a mínim una via més segura, digna i transitable 100%. Es tracta de la carretera LV-3025, tram que discorre des d'Agramunt fins a la Sentiu de Sió.

L´Alcalde de Montgai en funcions, Joan Abel Solé, en la roda de premsa

Segurament molts pensareu, que no n´hi ha per tant però us ben asseguro com a usuari diari d'aquesta via, que qualsevol actuació de remodelació quedava petita per com estava la carretera abans d´iniciar-se l' obra. De fet, us confesaré un secret: tornant de Balaguer quan estava en la via intentava agafar algun sutrac dels múltiples que hi havia per veure si així arribava al poble de seguida (jejeje!).

En fi, bromes a part una actuació de la Conselleria de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat molt necessaria per al territori lleidatà.
La inauguració de l' obra ha anat a càrrec del conseller de la Generalitat, Joaquim Nadal, que entre d' altres coses ha fet repàs a les actuacions que s´han portat a terme:


1- Reforçament del ferm en els 20,5 km de la carretera, que s'inicia prop del municipi de La Sentiu de Sió i acaba al terme municipal d'Agramunt.
2- La rectificació del revolt existent abans d'arribar a Montgai, la qual cosa posarà fre al gran index de sinistralitat del tram remodelat.
3- Construcció d'un pas subterrani per a vianants a Montgai. Aquest pas té una longitud de 17,5 metres i una amplada de 3 metres adaptat per al pas de vehicles especials (ambulancia, bombers, policia).
4- Millora del drenatge al llarg de la carretera
5- Renovació de la senyalització horitzontal-vertical i col·locació de barreres de seguretat adaptades a la normativa europea.


A més el Conseller en un acte de transparència i de constatació de què realment s'aten a les necessitats del territori, s'ha compromès a que en el periode d'un any estarien acabades les diferents interseccions fins a arribar al terme d'Agramunt.


La veritat és que després de sentir el discurs del Conseller es fa encara més palès el fet que durant més de dues dècades han existit unes mancances en infraestructures i el seu manteniment que els diferents governs de Ciu no han sabut o no han volgut resoldre. No fos cas que algun alcalde dels seus es queixés i això els repercutís negativament en els comicis. Perquè per a qui no ho sabia aquesta via fins fa poc era competència de la Diputació de Lleida, però suposo que amb la competència en abstracte ja en tenien prou, ni obres ni manteniment... En fi, que la gent no casolana,espanyolista o sucursalista de Madrid (segons alguns) som els que al final afrontem les problemàtiques estructurals del País i treballem per a què el territori tingui les mateixes oportunitats que les àrees metropolitanes.
foto de familia dels representants PSC a l'acte

Com diu la dita castellana: unos tienen fama y otros cardan la lana

Salut i bones vacances a tothom!

1 comentario:

Joan Abel dijo...

Bones Ruben:

Gràcies al Departament de Política Territorial i obres Publiques tenim acabades les obres de millora de la carretera LV-3025, una via que significa la unió de la Ribera del Sió, amb condicions i garanties, a més de connectar les vies C-26 i C-24, comptant amb un pressupost de 7.3 milions d´euros.

Això vol dir, que la Generalitat aposta per un territori cada dia més equilibrat i equitatiu impartint un benestar territorial globalitzat i apostant perquè tothom pugui tenir al seu abast les garanties d´una societat justa i equilibrada i així millorar per la seguretat de les persones, com es el túnel subterrani executat a Montgai, la rectificació de revolts perillosos(...).

Des d´aqui impartir, per a seguir treballant amb aquesta línia correcta i continua l´esforç diari impartit per la Generalitat, per tal d´apostar pel territori.


Joan Abel Solé