viernes, 18 de enero de 2008

Benvinguts al meu Blog personal!

Primer que tot deixeu-me que us doni la benvinguda en aquest espai personal que pretén ser un diari de les meves vivències, inquietuds i experiències respecte fets que ens afecten com a ciutadans del món i que poden tenir repercussió en en el dia a dia de les nostres vides.

Sempre m´he considerat una persona marcadament progressista i

 d´esquerres, amb un interés per assolir un estat del benestar òptim per a tots i totes És per això que l´Any 2003 vaig decidir afiliar-me a les Joventuts Socialistes de Catalunya amb l´objectiu d´ajudar a tirar endavant en la mesura del possible projectes progressistes tendents a assolir l´anhelada justicia social.

Al llarg de la meva militància una cosa sí he descobert: la pregunta no és que esperes que la gent t´ofereixi sinó en quina mesura els pot oferir tu el poc que tens.

Moltes han estat les meves vivències, tranquils que ja tindrem temps d´anar-ho comentant. El que sí us vull transmetre és el motiu del perquè he decidit acceptar amb la màxima il·lusió la possibilitat que em van oferir els meus companys d´anar a les llistes al congrés per Lleida en representació del PSC.

Des de la recuperació de la democràcia molts han estat els avenços de la nostra societat (règim de pensions, seguretat social, l´ensenyament públic, beques per als estudiats, etc...). Els últims quatre anys l´Estat Espanyol ha avançat en diverses vessants. S´han reconegut més llibertats públiques (matrimoni homosexual) i un major progrés de la societat (llei d´igualtat, lluita contra la xacra social de la violència de génere, llei de dependència, etc...)

També s´ha dignificat la imatge externa del nostre pais (retirada de les tropes d´irak, Aliança de civilitzacions) i s´ha avançat en l´autogovern dels diferents pobles que configuren l´estat (reforma d´una gran part dels estatuts d´Autonomia, encara que a alguns els hi pesi).

I sobretot s´ha apostat decididament pels joves: per fi un govern ha endegat la renda bàsica d´emancipació, que permetrà que els joves ens poguem emancipar a un edat raonable. També s´ha augmentat el salari mínim interprofessional aproximant-lo als nivells dels altres païssos europeus.

Ara bé, encara queda molt per fer, molt camí a recórrer i sense la presència del socialisme al govern central serà molt dificil tirar-ho endavant. Espero que el 9 de març no fem cap pas enrera i continuem endavant en el procés de fer una societat més justa, digna i tolerant.

Gràcies a tots per llegir aquesta declaració d´intencionsTrobada amb Josep Borrell (Eurodiputat a Brusel·les)


7 comentarios:

Eric Alarcón dijo...

Benvingut a la blogsfera! Exel·lent iniciativa per la teva part, ja que els mapatxes estàn en perill d'extinció en aquest hàbitat.

Ens veiem, Mr!

ERBL dijo...

Ei -“La vida és una punyetera amanida” així es va acomiadar l’altre dia un gran amic meu, tan avesat com jo a menjar tot tipus de carns. I és veritat. Tot hi cap. Formatges de tot tipus, vegetals de tota índole, tonyines, ventresques, enciams, coliflors, pèsols, pastes, arrossos, llegums, fruites i fins i tot he vist pètals de rosa! Potser la blogosfera et deixa entreveure una xic d’aquesta “punyetera amanida” que és la vida, on el més important és ser un element únic i singular que doni un sabor diferent, nou i trepidant al conjunt del plat. Però la veritat es què, a tu Ruben, no et puc posar en cap plat vegetarià. Amb el teu humor i capacitat de trobar una rialla inclús en els moments més foscos i depriments, que formessis part d’un conjunt de fulles d’enciam, seria veritablement estúpid, perquè el conjunt el tanques tu amb el que ets, la sal indispensable de qualsevol plat. No deixis que el formalisme d’una pàgina web tanqui les portes de la teva ment, ànims amb la teva aventura “mapatxill” a internet!

JORDina dijo...

Bones Mapatxe candidat!

Benvingut a la xarxa! un altre jove i socialista que s'uneix a explicar-nos les seves reflexions (aquestes que de ben segur seran humorítiques) des de la realitat i des de la porta de casa seva.

Una abraçada i benvingut de nou!

Oriol Yuguero dijo...

Iepale!!!!

Ei Ruben!! Benvingut al món dels blogs! Segur que a part d'un blog interessant serà divertit! Suposo que dedicaràs algun apartat als teus inesgotables acudits que sempre ens contes, no? Tot i que el De-mente i el De-Frese te'l vai incorporar jo! Benvingut candidat!!

Naya dijo...

Ruben,
benvingut al món dels blogs, pel qual em consta que ja fa temps que t'hi mous.

Serà un plaer seguir les teves reflexions des de la Ribera del Sió.

Cuida't molt, i a veure si ens veiem aviat.

Albert Balada dijo...

Benvingut a la xarxa, ja era hora company, ja era hora!

Joan Abel dijo...

Ostras Ruben!!!
Primer de tot, felicitar-te pel blog i desitjar-te tota la bona sort del món per tirar endavant aquest crit jove en el qual representeu tu i la Jordina. També magradat molt el nom del blog, atraïent a tothom el bo de les nostres contrades.
Encara recordo l´excursió a bcn amb les montanyes inmenses.
Endavant Rubén i molta sort.